Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ Η΄ ΤΟΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-αφιέρωμα στο Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

της «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Διαβαίνοντας την πύλη των Τεμπών αντικρίζεις ανάμεσα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, πάνω από την Κατερίνη να ορθώνει το αγέρωχο ανάστημά του ο βροντερός Όλυμπος, το βουνό των Θεών και δοξασμένο ορμητήριο των αρματολών και των κλεφτών του 1821, του Μακεδονικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης.
Ο Όλυμπος στην αγκαλιά της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του φιλοξένησε στους αιώνες κάθε λαό που βρέθηκε στα λημέρια του, όπως τους περήφανους Βλάχους, τους Σαρακατσάνους, τους Πόντιους. Ο Όλυμπος παίρνει και δίνει περηφάνια. Δε συμβιβάζεται, δεν κάνει εκπτώσεις. Και ο Δίας θέτει τον Η΄ τόμο της Ανθολογίας υπό την αιγίδα του. Η Ανθολογία με τον Η΄ τόμο της θα εισδύσει πάλι στα άδυτα της Μυθολογίας και της Ιστορίας, αλλά θα είναι και μία περιδιάβαση στη σημαντική λογοτεχνική/πολιτιστική άνθηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη και την ευρύτερη Πιερία, άνθηση όμοια με τα ωραία και σπάνια λουλούδια του Ολύμπου.
Η έκδοση του Η΄ τόμου τιμά το 1912 και συμπίπτει με τον πανηγυρικό εορτασμό της Κατερίνης στη φετινή επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της.
Οι λογοτέχνες της Πιερίας, της λοιπής Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ανθολογία παρακαλούνται να μας το δηλώσουν έως της 12/10/12.

Ανθολογία της «Πολιτιστικής Συνεργασίας»- Αθήνα
Τηλ: 2103606406-7

Καίτη Λειβαδά
Φιλόλογος
Εκδότρια του λογοτεχνικού περιοδικού  «Νέα Αριάδνη»

Συντακτική ομάδα Πιερίας:
Παπανικολάου Μίνα (minapapanikolaou@gmail.com)
Ευγένιος Παπαδόπουλος (Ολύμπιος)